Oorlogsbronnen Limburg

Het halve jaar tussen september 2019 en maart 2020 zal voor de provincie Limburg in het teken staan van de 75-jarige herdenking van oorlog en bevrijding. 75 jaar was tot voor kort een mensenleven. Dat wil zeggen dat de levende getuigen van de Tweede Wereldoorlog schaars beginnen te worden. Het Regionaal Historisch Centrum Limburg is daarom samen met het Netwerk Oorlogsbronnen het project 'Oorlogsbronnen Limburg' aangegaan. Het uiteindelijk doel hiervan is een website waarop alle relevante informatie uit archieven en andere instellingen over de Tweede Wereldoorlog in de provincie Limburg bij elkaar staat.

Oorlogsbronnen Limburg

Kijk voor meer informatie op onze projectpagina ´Oorlogsbronnen Limburg´.

Hieronder kun je een kijkje nemen bij een paar oorlogsbronnen die wij al in ons beheer hebben.

13 augustus 1942

BezettingGrote Staat, Maastricht. Feestelijke versiering bij het bezoek van N.S.B. leider Ir. A.A. Mussert. 


13 september 1944

BevrijdingAkerstraat, bevrijding Maastricht. De Old Hickory Division passeert de overweg, gadegeslagen door (l) NS-personeel.


13 september 1944

BevrijdingAkersteenweg, bevrijding Maastricht. Infanterie van de "Old Hickory divisie" bij de gemeentegrens van Maastricht. 'American infantrymen of Co "C", Ist Bn, 117th Regt, 30th Div, pass the city limits sign of Maastricht, Holland, on their way eastward to Germany'.


15 september 1944

Oorlogsvrijwilligers gezocht!Na de bevrijding konden oorlogsvrijwilligers zich melden.


En jij?

Heb je zelf ook oorlogsbronnen?Heb je zelf ook oorlogsbronnen? Klik hier voor meer informatie!


Delen