logo sitemapcontacthomezoekencolofon
groen
s s s
  Zoeken in archieven en collecties van RHCL en SHCL
 
Uw onderzoek in onze archieven en collecties begint hier. Het zoekelement hieronder geeft toegang tot onze collectiegegevens. Naast de algemene zoekfunctie, kunt u het systematische archievenoverzicht gebruiken. Bovendien zijn er aparte tabbladen, waarmee u direct kunt zoeken in persoonsgegevens of in onze film- fragmenten. Bijna 700 archieven en collecties van het Regionaal Historisch Centrum Limburg (RHCL) zijn
nu samen met die van het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg (SHCL) toegankelijk. Aan de EAN- en DOC-code herkent u overigens nog steeds welke archieven en collecties van het SHCL zijn.
 

Archiefbank

Het Regionaal Historisch Centrum Limburg is dit jaar begonnen met het digitaliseren van archiefmateriaal. Eens per maand worden digitale afbeeldingen van originele archiefstukken toegevoegd. De scans die inmiddels zijn vervaardigd, worden zorgvuldig in de zogenoemde Archiefbank beheerd en gekoppeld aan de beschrijvingen die in de online archieftoegangen voorhanden zijn. Er zijn op dit moment bijna 150.000 scans beschikbaar, die u bij de betreffende inventarisnummers vooralsnog gratis kunt inzien.
 Download het overzicht van gescande inventarisnummers (december 2014)

Voor een overzicht van de nieuwste scans die aan de Archiefbank zijn toegevoegd:
 Download het overzicht van de nieuwste scans (december 2014)
Zoek in alles
Archievenoverzicht
Personen
Filmfragmenten
 Zoek in alles
 
 
U zoekt in: 9.449.519 beschrijvingen
 
 
 
 
algemene voorwaardenprivacy overeenkomst